Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

 ΜΕΡΟΣ Α!

 γίνε...............
Περιηγητής στο δήμο σου….
Ο Δήμος Μεσσήνης όπως τον ξέρουμε σήμερα, είναι ένας μεγάλος Δήμος με πολλές προτάσεις για «εσωτερικό τουρισμό». Και όμως με σημείο εκκίνησης  τη πόλη της Μεσσήνης, υπάρχουν προορισμοί στο Δήμο Μεσσήνης που απέχουν κάτι περισσότερο από μία ώρα. Για αρχή σας προτείνουμε το Ανδρομονάστηρο και την Αγία Σαμαρίνα.
 
Ο Περίφημος Ναός της Αγίας Σαμαρίνας [ή Σιαμαρίνας] της πανάρχαιας και διαλυμένης τώρα Μονής της Ζωοδόχου Πηγής Καλογερόρραχης κοντά στην Ανδρούσα είναι από τα πιο παλιά Βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας.
Σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση καθώς και το κωδωνοστάσιο του ναού της που είναι άριστης τέχνης. Η ονομασία Αγία Σαμαρίνα φαίνεται ότι έχει προέλθει από το λατινικό SANTA MARIA ή τοSAINT MARIE και κατά παραφθορά SAN MARIE από το οποίο και η ονομασία του γειτονικού χωριού Σάμαρι Eλληνοεκκλησιά. (διαβάστε και εδώ: http://androusa2009.blogspot.gr/2009/05/blog-post_1956.html







 
ΑΝΔΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ


βρίσκεται
Κοντά στό χωριό Πετράλωνα,5χμ ἀπό τήν Ἀρχαία Μεσσήνη.Μετάβαση μέ ἀσφαλτοστρωμένο ἐπαρχιακό δρόμο ἀπό Μεσσήνη- Ἀρχαία Μεσσήνη. Διαβάστε και εδώ:
(http://www.naosanalipseos-kal.gr/Kyria/IeresMones/IMMetamSotiros/immetamsotiros.html)


                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου